Wie zijn we

Even voorstellen

karina.meyendelAls oprichtster van Wandelenitalie.nl wil ik me voorstellen, mijn naam is Karina van der Meer, ik ben gepensioneerd docente Italiaans aan de Universiteit Leiden. Ik heb nu plezier in het organiseren van  reizen in Italië, aanvankelijk wandelreizen, sinds 2012 ook kunstreizen en in 2023 voor het eerst een muziekreis, voor de verandering in Spanje. Ik werk verder als beëdigd tolk-vertaler Italiaans.

In 2005 ben ik voor het eerst met een groep Nederlanders naar Cilento in Zuid-Italië gegaan en dat was een groot succes. Sindsdien bied ik wandelreizen in Campanië aan in samenwerking met de GET, de Gruppo Escursionistico Trekking, een lokale organisatie in het nationale park Parco del Cilento e Vallo di Diano. Inmiddels bieden we ook wandelvakanties in andere regio’s aan, zoals langs de Amalfitaanse kust en de Eolische eilanden bij Sicilië. Je wandelt samen met Italianen, een leuke manier om je Italiaans op te halen. Giancarlo Priante is de gids en organisator, hij kent deze gebieden op zijn duimpje. Door zijn humor, improvisatievermogen en kennis is elke wandelreis weer een feest.

Giancarlo Priante

In 2012 ben ik begonnen met kunstreizen in samenwerking met kunsthistoricus drs. Ernest Kurpershoek. Voor deze reizen was veel belangstelling, dankzij zijn beminnelijkheid en onuitputtelijke kennis van de Italiaanse kunstgeschiedenis. We zijn in Basilicata en Apulië geweest, Le Marche, Rome, Zuid-Toscane, Sardinië, Piemonte, Friuli Venezia Giulia, de Abruzzen en Zuid-Campanië. In juni 2022 zijn we naar Emilia Romagna geweest. Helaas is Ernest na deze reis met pensioen gegaan.

Afbeeldingsresultaat voor daniel broncano
Daniel Broncano

Daniel Broncano is de directeur en organisator van de muziekfestivals Musica en Segura in Segura de la Sierra, in Andalusië. Hij heeft een aantal jaren in Leiden gewoond en ook daar muziekfestivals georganiseerd. Hij is tevens uitvoerend klarinettist en artistiek directeur van het orkest van Córdoba.