Wie zijn we

Even voorstellen

Als oprichtster van Wandelenitalie.nl wil ik me voorstellen, mijn naam is Karina van der Meer, ik ben gepensioneerd docente Italiaans aan de Universiteit Leiden. Ik heb nu plezier in het organiseren van  reizen in Italië, aanvankelijk wandelreizen, van 2012 tot 2022 ook kunstreizen en in 2023 voor het eerst een muziekreis, voor de verandering in Spanje. Ik werk verder als beëdigd tolk-vertaler Italiaans.

Wandelen in Andalusië
Karina bij Segura de la Sierra, Andalusië

In 2005 ben ik voor het eerst met een groep Nederlanders naar Cilento in Zuid-Italië gegaan en dat was een groot succes. Sindsdien bied ik wandelreizen in Campanië aan in samenwerking met de GET, de Gruppo Escursionistico Trekking, een lokale organisatie in het nationale park Parco del Cilento e Vallo di Diano. Sommige jaren bieden we ook wandelvakanties in andere regio’s aan, zoals langs de Amalfitaanse kust en de Eolische eilanden bij Sicilië. Je wandelt samen met Italianen, een leuke manier om je Italiaans op te halen. Giancarlo Priante is de gids en organisator, hij kent deze gebieden op zijn duimpje. Door zijn humor, improvisatievermogen en kennis is elke wandelreis weer een feest.

Giancarlo Priante

Afbeeldingsresultaat voor daniel broncano
Daniel Broncano

Daniel Broncano is de directeur en organisator van de muziekfestivals Musica en Segura in Segura de la Sierra, in Andalusië. Hij heeft een aantal jaren in Leiden gewoond en ook daar muziekfestivals georganiseerd. Hij is tevens uitvoerend klarinettist en artistiek directeur van het orkest van Córdoba. Hij spreekt vloeiend Nederlands.