Wie zijn we

Even voorstellen

karina.meyendelAls oprichtster van Wandelenitalie.nl wil ik me voorstellen, mijn naam is Karina van der Meer, ik ben gepensioneerd docente Italiaans aan de Universiteit Leiden. Ik heb nu plezier in het organiseren van  reizen in Italië, aanvankelijk wandelreizen, sinds 2012 ook kunstreizen. Ik werk verder als beëdigd tolk-vertaler Italiaans.

get2In 2005 ben ik voor het eerst met een groep Nederlanders naar Cilento in Zuid-Italië gegaan en dat was een groot succes. Sindsdien bied ik wandelreizen in Campanië aan in samenwerking met de GET, de Gruppo Escursionistico Trekking, een lokale organisatie in het nationale park Parco del Cilento e Vallo di Diano. Inmiddels bieden we ook wandelvakanties in andere regio’s aan, zoals langs de Amalfitaanse kust en de Eolische eilanden bij Sicilië. Je wandelt samen met Italianen, een leuke manier om je Italiaans op te halen.

Ernest-Kurpershoek

Ernest Kurpershoek

In 2012 ben ik begonnen met het organiseren van kunstreizen in samenwerking met kunsthistoricus drs. Ernest Kurpershoek. Voor deze reizen is veel belangstelling, dankzij zijn beminnelijkheid en onuitputtelijke kennis van de Italiaanse kunstgeschiedenis. We zijn al in Basilicata en Apulië geweest, in Le Marche, in Rome, in Zuid-Toscane, op Sardinië, in Piemonte, Friuli Venezia Giulia, de Abruzzen en Zuid-Campanië. In oktober 2021 gaan we naar Emilia Romagna.