Wandelweek Amalfitaanse kust met Italianen 2022

Dorpje aan de Amalfitaanse kust
Amalfitaanse kust

Hopelijk wordt er in 2022 weer een wandelreis met Italianen langs de Amalfitaanse kust georganiseerd. Geef je emailadres door aan Karina van der Meer om op de hoogte te blijven.

De Amalfitaanse kust op het schiereiland van Sorrento behoort tot het Werelderfgoed van UNESCO. Het schiereiland van Sorrento telt vele bergen, met spectaculaire uitzichten op baaien, inhammen, kleine stadjes en dorpen die tegen de bergwanden geplakt lijken. De wandeltochten zijn wat niveau betreft licht tot zwaar, met hoogteverschillen tot maximaal +/-890. We wisselen lichte en zware tochten regelmatig af. We logeren in een gezellig hotel midden in Agerola. NB: een goede conditie en ervaring met wandelen in de bergen zijn vereist. Je wandelt met Italianen, een leuke manier om je Italiaans op te halen.

Je kun hier foto’s van een vorige reis bekijken.

Datum:  wordt nader bekend gemaakt.

Gidsen: Giancarlo Priante van de GET, in samenwerking met zijn vrouw Maria Pia, die Engels spreekt.

Prijs: wordt nader bekend gemaakt.. Inbegrepen: begeleiding door Italiaanse wandel- en cultuurgids, lokaal vervoer met eigen bus, zeven overnachtingen in kamer met badkamer, ontbijt, lunchpakket, diner inclusief wijn en mineraalwater en desgewenst een likeurtje. Alle maaltijden worden met lokale producten bereid. Niet inbegrepen: 1p-kamertoeslag, toeristenbelasting van circa € 1,50 per dag (gratis voor 75+), retourvlucht naar Napels, lokaal OV op het schiereiland, toegangen tot musea, kerken, opgravingen e.d., boottochten en veerboten, feestavond met lokale muzikanten, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven, kosten op dag van vertrek. 1p-kamertoeslag € 26,00 per nacht.

Vluchten: deze organiseer je zelf, er zijn rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Napels met Transavia en vanaf Eindhoven met Ryanair.

Meer informatie en/of opgave bij Karina van der Meer. T 071 5125 343 of 06 1074 7739.

Meenemen: stevige hoge bergschoenen, bergstokken, dagrugzak, licht windjack, regencape, vliestrui of -vest, waterflessen, zwemkleding en handdoek. NB: aangezien er steile wandelingen bij zijn en soms veel trappen zijn hoge bergschoenen nodig om de enkels stevigheid te geven. Lage wandelschoenen die je in Nederland gebruikt voldoen niet. We bevelen bergstokken aan omdat de ervaring leert dat het afdalen belastend is voor de knieën. Een goede conditie en ervaring met wandelen in de bergen zijn vereist.

VOORLOPIG DAGPROGRAMMA

Dag 1: Vlucht naar Napels. Je ontmoet de groep bij het centraal station van Napels, vanaf het vliegveld is er een goede busverbinding. Met de taxi is het ook heel betaalbaar. In principe ontmoet je de groep rond 14.00 uur, maar als dat niet uitkomt met de vluchttijd spreken we iets anders af. Als de tijd het toelaat wordt er een excursie naar Pompeï of Herculaneum georganiseerd. Aankomst in een hotel in Agerola, diner, korte wandeling vanaf een panoramisch terras met uitzicht op de kust en de Monti Lattari. Je hoort bijtijds hoe je met het OV in Agerola komt, of misschien vanaf Napels mee kunt rijden.

Dag 2: wandeltocht naar Amalfi door de vallei van de oude ijzerfabrieken, de Valle delle Ferriere. Route: S. Lazzaro di Agerola (667 m.) – Monte Musillo (850 m.) – Riserva Valle Ferriere (310 m.) – Amalfi. Niveau gemiddeld tot zwaar, niveauverschil + 250 en – 890. Tijdsduur circa 5,30 uur. Een gevarieerde wandeling, waarbij je langs indrukwekkende ruïnes van ijzer- en papierfabrieken komt. Het pad eindigt bij het bovenste gedeelte van Amalfi. We bezoeken deze beroemde stad met een Dom in Arabisch-Siciliaanse stijl met een indrukwekkende façade. Hij is gebouwd in de zesde eeuw als vroegchristelijke kerk, vervolgens werd er verder aan gebouwd in verschillende bouwstijlen en perioden. Amalfi was in de middeleeuwen een van de machtige zeesteden met grote vloten, net als Genua, Pisa en Venetië. Je gaat terug naar Agerola met onze eigen bus.

Dom in Amalfi

Dag 3: wandeltocht over het schiereiland van Sorrento, de Penisola Sorrentina. In de ochtend gaan we met een OV-bus van Agerola naar Termini. We wandelen over de Monte San Costanzo naar Nerano en Baia di Ieranto. Onderweg is er tijd om te zwemmen. Langs de route is er een schitterend uitzicht op de baaien onder ons. Tijdsduur: 5 uur, niveau licht,  niveauverschil +160, -650 en +150. In Nerano nemen we de OV-bus naar Sorrento om het historische centrum te bezoeken.

Dag 4: de Monti Lattari. We maken we een wandeltocht langs de koeienpaden van de Alta Via dei Monti Lattari (lattari=veeboeren), gelegen tussen Agerola en Ravello.  Kort bezoek aan de bijzondere stad Ravello. Deze stad is zeer de moeite waard, we bezoeken de Villa Rufolo uit 1270 met een prachtig aangelegde tuin.. Hier werd Richard Wagner in 1880 geïnspireerd voor de opera Parsifal. We wandelen naar beneden over het Citroenenpad (Sentiero dei limoni) tot aan Minori, waar gezwommen kan worden. Tijdsduur 5,5 uur, niveau gemiddeld tot zwaar, niveauverschil +160 en -800 (een flinke afdaling, wandelstokken worden aanbevolen). We gaan terug naar Agerola met onze bus.

Dag 5: Capri. Dit beroemde en schilderachtige eiland mag niet missen in ons programma. We gaan erheen met de veerboot vanaf Amalfi. We bezoeken al wandelend Monte Tiberio, de Arco Naturale en de Faraglioni. Tijdsduur 5 uur, niveau licht, nauwelijks niveauverschil. In de middag gaan we per veerboot terug naar Amalfi en met onze bus weer naar Agerola.

Haven van Capri

Dag 6: wandeltocht van Colonia Montana naar Fiordo di Furore. We gaan met onze bus naar San Lazzaro (667 m.) en bekijken de Colonia Montana, een schilderachtige kuststrook met steile kliffen. We maken een rondwandeling Agerola-Fiordo di Furore (000)-Agerola. Er is tijd om te zwemmen. Tijdsduur 4,5 uur. Niveau gemiddeld, niveauverschil -650. We gaan terug naar Agerola met onze bus.

Dag 7: wandeling over het beroemde Pad der goden van Agerola naar Positano, het Sentiero degli Dei, met prachtige uitzichten over de geaccidenteerde kust. Niveau gemiddeld, niveauverschil -620. Tijdsduur circa 4,5 uur. Na bezoek aan het kleurrijke Positano kunnen we terug met de veerboot naar Amalfi en met onze bus weer naar Agerola. Vanavond hebben we een feest met volksmuziek, je kunt de pizzica en de tarantella leren dansen. Onze gids Giancarlo is een goed danser en zal je de passen van de tarantella en de pizzica snel aanleren.

Pad der goden

Dag 8: terug naar Napels. Als er tijd is kunnen er hoogtepunten in Napels worden bezocht en sluiten we de reis af in een beroemde pizzeria in het historische centrum.

De tijdsduur van de wandelingen is bij benadering aangegeven en inclusief pauzes.

Uiteraard wordt een individuele verlenging in Napels aangeraden.

Meer informatie en opgave bij Karina van der Meer. T 071 5125 343 of 06 1074 7739.