Wandelweek Campanië met Italianen 2022

Wandeling langs de kust van Cilento

Hopelijk wordt er in 2022 weer een wandelreis met Italianen in Cilento georganiseerd. Geef je emailadres door aan Karina van der Meer om op de hoogte te blijven. Een wandelweek met Italianen is een bijzondere manier om je Italiaans op te halen in een schitterende omgeving. Er zijn twee wandelweken: een in luxe hotels, de andere in landhuizen.

Je wandelt in de Apennijnen tot circa 2000m. van het uitgestrekte Unesco-park Cilento e Vallo di Diano en langs de kust. Dit nationale park ligt in Campanië, circa 200 km ten zuiden van Napels. Je loopt door groene bossen, langs rotspartijen, rivieren en de prachtig geaccidenteerde kust met azuurblauwe baaien waar je kunt zwemmen. Er zijn culturele excursies en in mei bloeien er honderden wilde orchideeën in de Valle delle orchidee. Je logeert in een landhuis in Cilento op ca. 700m en in een hotel aan de kust. De Italiaanse wandelgids kent paden waar je anders niet zou komen.

Amalfitaanse_kust
Kust van Cilento

Je gaat op eigen gelegenheid naar Napels, bijvoorbeeld met Transavia. Daarna op eigen gelegenheid met de trein+snelbus naar Cilento , waar je wordt afgehaald. Hierover ontvang je nader informatie. Hier is een fotoalbum en nog een fotoalbum van enthousiaste deelnemers aan Wandelen met Italianen.

wandelingnaarstrandje

Gidsen: Giancarlo Priante van de GET.

Data: worden nader bekend gemaakt.

Prijs: wordt nader bekend gemaakt. Er wordt in luxe hotels verbleven, aan de kust in een viersterrenhotel met zwembad. Toeslag eenpersoonskamer € 25,00 pn.

Reis 2 prijs: wordt nader bekend gemaakt. Toeslag eenpersoonskamer € 22,50 pn. De prijs van deze reis is lager omdat er in agriturismi (landhuizen) wordt verbleven i.p.v. in luxe hotels. De inhoud van de reis is ongeveer dezelfde.

Inbegrepen: wandeltochten onder leiding van een erkende wandel- en cultuurgids, overnachtingen in landhuizen met ontbijt, lunchpakketten, avondmaaltijden incl. huiswijn, mineraalwater en een likeurtje, lokaal vervoer per minibus, dansavond met volksmuziek, gebruik zwembad van het tweede hotel (3 nachten). De lunchpakketten en avondmaaltijden worden met typisch lokale gerechten bereid.

Niet inbegrepen: retourvlucht Napels, transfer naar Cilento per OV, toegangen musea, opgravingen en grotten, drankjes, boottocht langs de kust (ca. € 20,00) en persoonlijke uitgaven. Prijswijzigingen voorbehouden. Transavia verzorgt rechtstreekse vluchten naar Napels.

De reis is gemakkelijk uit te breiden met bijvoorbeeld een bezoek aan Napels, Pompeï en Herculaneum, met een extra weekje aan de prachtige kust van Cilento, of met een cursus Italiaans.

Meer informatie bij Karina van der Meer. T 071 5125 343 of 06 1074 7739.

wandelen4

VOORLOPIG DAGPROGRAMMA (BEIDE REIZEN)

Dag 1: Je komt met het OV (snelbus of trein en snelbus vanaf het centraal station in Napels) op plaats van bestemming, waar je bij het busstation wordt opgehaald. Als er in de ochtend tijd is bezoek aan de opgravingen van Paestum of Volcei. Avond: toelichting op het programma en het Nationale Park van Cilento en Vallo di Diano.

Dag 2: Ochtend: wandeling naar Cocuzzo delle Puglie, gelegen in het karstgebergte tussen de Alburni en de Monte Cervati. Niveau gemiddeld, tijdsduur circa 4 uur, hoogteverschil + 360/-430 m., met stijgen en dalen. In de middag wordt er gekozen tussen een bezoek aan de druipsteengrotten van Pertosa of het verlaten dorp Roscigno Vecchia, met een klein museum.

Dag 3: Wandeling door de bossen van Vallo di Diano. Op de Monti della Maddalena zijn er talloze grote beuken en coniferen. Niveau: licht. ’s Middags is er een keuze tussen een bezoek aan het natuurreservaat van Cerreta Cognole en het vroegchristelijke baptisterium San Giovanni in Fonte, of aan het enorme kartuizer klooster, de Certosa di San Lorenzo in Padula. Het is nu een museum, in WO2 heeft het ook als gevangenis gediend.

Dag 4: Er zijn twee mogelijkheden: beklimming van de Monte Cervati, de hoogste berg van het Parco Nazionale. Niveau gemiddeld tot zwaar, tijdsduur circa 6,5 uur, hoogteverschil + /-665 m. Of: gedeeltelijke beklimming van de Monte Cervati, tot het bos van de Temponi. Niveau licht, tijdsduur 4 à 5 uur, hoogteverschil +270 /-370 m. Middag: keuze tussen een bezoek aan een kruidenvrouw die alles van de lokale kruiden weet in het middeleeuwse dorpje Teggiano, of een bezoek aan het historische centrum van Sala Consilina.

 Dag 5: Wandeling naar de doline (waterverdwijnpunt) van Vallivona (1140 m), de bron van de rivier Bussento (900 m.)In deze omgeving verbazen we ons over de steile wanden, de bijzondere plantengroei, de vele kikkervisjes en de waterval. Tijdsduur ca. 3,5 uur. Hoogteverschil circa +/-120 m. Niveau licht. In de namiddag verhuizen we naar een viersterren hotel met zwembad aan de kust.

Dag 6: Beklimming van de vrij kale en stenige Monte Bulgheria. Op de top hebben we een prachtig uitzicht rondom. Niveau gemiddeld tot zwaar, hoogteverschil +/- 710 m., tijdsduur 6,50 uur. In de middag bekijken we het aardige havenstadje Scario en eventueel het etnologisch museum.

Dag 7: In de ochtend is er een wandeling langs de kust, van Marina di Camerota naar Porto Infreschi, met een stop op het strand van Cala Bianca (in 2013 benoemd als mooiste strand van Italië) om te zwemmen. Mooie wandeling over smalle paden met uitzicht op de kust tussen de geurige mediterrane maquis. Hoogteverschil +110 met stijgen en dalen, niveau licht, tijdsduur ca. 3 uur. Na de picknick aan het strand gaat de terugweg naar de haven van Marina di Camerota gaat per boot, langs spectaculaire grotten. In de avond leert u lokale dansen als de Tarantella en de verleidingsdans de Pizzica.

Dag 8: Je wordt naar het station van Sapri (aan de kust) gebracht voor je terugreis per trein naar het station van Napels, hij doet er ongeveer twee uur over. Daar kun je weer met de zogeheten Alibus naar het vliegveld, die doet er een kwartier over.

NB: De volgorde en inhoud van de dagactiviteiten kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn, afhankelijk van het weer en andere omstandigheden. De aangegeven tijdsduur is inclusief pauzes.

Meer informatie bij Karina van der Meer. T 071 5125 343 of 06 1074 7739.

Monti Alburni

wordt nader bekend gemaakt.