Wandelweek Campanië met Italianen 2024

Wandeling langs de kust van Cilento

Tijdens deze weken wandel je met Italianen in de Apennijnen tot circa 2000 m. van het uitgestrekte Unesco-park Cilento e Vallo di Diano en langs de kust. Het nationale park ligt in Campanië, circa 200 km ten zuiden van Napels. Je loopt door groene bossen, langs rotspartijen, rivieren en de prachtig geaccidenteerde kust met azuurblauwe baaien waar je kunt zwemmen. In mei bloeien er honderden wilde orchideeën in de Valle delle orchidee. Er wordt ook aandacht aan kunst en cultuur besteed. Je logeert in een landhuis in Cilento op ca. 700m en in een hotel aan de kust. De Italiaanse wandelgids kent paden waar je anders niet zou komen. Wandelen met Italianen is een leuke en snelle manier om de taal op te halen.

Amalfitaanse_kust
Kust van Cilento

Je gaat op eigen gelegenheid naar Napels, bijvoorbeeld met Transavia, of met de trein (dat kan onder meer via Basel en MIlaan). Over hoe de reis verder naar Cilento gaat ontvang je later informatie. Hier is een fotoalbum en nog een fotoalbum van enthousiaste deelnemers aan Wandelen met Italianen. Je wandelt zonder bagage, je gaat elke dag met een privébus naar een ander gebied.

wandelingnaarstrandje

Gidsen: Giancarlo Priante van de GET.

Data: worden nader bekend gemaakt.

Prijs: wordt nader bekend gemaakt. Inbegrepen: wandeltochten onder leiding van een erkende wandel- en cultuurgids, overnachtingen in een landhuis en een hotel met ontbijt, lunchpakket, avondmaaltijd incl. huiswijn, mineraalwater en een likeurtje, lokaal vervoer per minibus, dansavond met volksmuziek. De lunchpakketten en avondmaaltijden worden met typisch lokale gerechten bereid. Niet inbegrepen: treinreis of retourvlucht Napels, transfer naar Cilento, toeslag 1p kamer (circa € 25,00 per nacht, indien beschikbaar), toegangen musea, opgravingen en grotten, drankjes, boottocht langs de kust (circa € 25,00) en persoonlijke uitgaven.

De reis is gemakkelijk uit te breiden met bijvoorbeeld een bezoek aan Napels, Pompeï en Herculaneum, met een extra weekje aan de prachtige kust van Cilento, of met een cursus Italiaans.

Meer informatie bij Karina van der Meer. T 06 1074 7739.

wandelen4

VOORLOPIG DAGPROGRAMMA 2024

Dag 1: Je ontvangt nog informatie hoe te reizen na aankomst in Napels. Als er tijd is bezoek aan opgravingen of een ander cultureel uitstapje. Avond: toelichting op het programma en het Nationale Park van Cilento en Vallo di Diano.

Dag 2: ochtend: in mei onderdompeling in de Orchideeënvallei, de Valle delle Orchidee. Een gebied met de grootste concentratie van wilde orchideeën van heel Europa. Tijdsduur 4 uur, niveau licht, hoogteverschil +/-260. In de middag eventueel bezoek aan het enorme kartuizer klooster, de Certosa di San Lorenzo in Padula. Het is nu een museum, in WO2 heeft het ook als gevangenis gediend.

Dag 3: Er zijn twee mogelijkheden: beklimming van de Monte Cervati, de hoogste berg van het Parco Nazionale. Niveau gemiddeld tot zwaar, tijdsduur circa 6,5 uur, hoogteverschil + /-665 m. Of: gedeeltelijke beklimming van de Monte Cervati, tot het bos van de Temponi. Niveau licht, tijdsduur 4 à 5 uur, hoogteverschil +270 /-370 m. M

Dag 4: Wandeling naar de doline (waterverdwijnpunt) van Vallivona (1140 m), de bron van de rivier Bussento (900 m.)In deze omgeving verbazen we ons over de steile wanden, de bijzondere plantengroei, de vele kikkervisjes en de waterval. Tijdsduur ca. 3,5 uur. Hoogteverschil circa +/-120 m. Niveau licht. In de namiddag verhuizen we naar een viersterren hotel aan de kust.

AAN DE KUST Dag 5: ochtend: wandeling vanaf Ciolandrea naar het strand van Marcellino. Tijdsduur circa 3 uur, niveau gemiddeld, hoogteverschil -520. In de middag maken we een boottocht langs de geaccidenteerde kust met grotten. Er is gelegenheid om te zwemmen.

Dag 6: Beklimming van de vrij kale en stenige Monte Bulgheria. Op de top hebben we een prachtig uitzicht rondom. Niveau gemiddeld tot zwaar, hoogteverschil +/- 710 m., tijdsduur 6,50 uur. In de middag bekijken we het aardige havenstadje Scario en eventueel het etnologisch museum.

Dag 7: In de ochtend is er een wandeling langs de kust, van Marina di Camerota naar Porto Infreschi, met een stop op het strand van Cala Bianca (in 2013 benoemd als mooiste strand van Italië) om te zwemmen. Mooie wandeling over smalle paden met uitzicht op de kust tussen de geurige mediterrane maquis. Hoogteverschil +110 met stijgen en dalen, niveau licht, tijdsduur ca. 3 uur. Na de picknick aan het strand gaat de terugweg naar de haven van Marina di Camerota gaat per boot, langs spectaculaire grotten. In de avond leert u lokale dansen als de Tarantella en de verleidingsdans de Pizzica.

Dag 8: Je wordt naar het station van Sapri (aan de kust) gebracht voor je terugreis per trein naar het station van Napels, in ongeveer twee uur. Van Napels naar Milaan (of een andere bestemming) zijn er vele sneltreinen. Daar kun je ook weer met een taxi of met de zogeheten Alibus naar het vliegveld.

NB: De volgorde en inhoud van de dagactiviteiten kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn, afhankelijk van het weer en andere omstandigheden. De aangegeven tijdsduur is inclusief pauzes.

Meer informatie bij Karina van der Meer. T 06 1074 7739.

Monti Alburni