Muziekfestival in Andalusië mei 2023

Segura DE La Sierra, Jaen, Spanje
Segura de la Sierra

Wandelenitalie is gevestigd in Leiden en organiseert al meer dan 15 jaar wandel- en kunstreizen. In 2023 beginnen we met het aanbod van reizen naar muziekfestivals. In mei 2023 gaan we naar Spanje. Er vindt daar namelijk eind mei een bijzonder muziekfestival plaats in een van de mooiste bergdorpen van Andalusië, Segura de la Sierra. Er worden zes dagen lang meerdere concerten per dag gegeven, in het dorp of in de buurt. Voornamelijk klassieke muziek, van renaissance tot hedendaags, maar ook flamenco, Spaanse zarzuela (opera) of mengvormen van diverse stijlen. De directeur is Daniel Broncano, we kennen hem omdat hij een aantal jaar in Leiden heeft gewoond en ook daar muziekfestivals heeft georganiseerd. Segura de Sierra ligt op ruim 1200 m hoogte, met schitterend uitzicht over de bergen. Zie hier een voorbeeld op YouTube van een van de festivals.

Datum: van maandag 22 mei t/m dinsdag 30 mei 2023. Het muziekfestival zelf vindt plaats van dinsdag 23 t/m zondag 28 mei. Zo hebben we aansluitend wat tijd om de mooie stad Valencia te bezoeken. Daar zijn onder meer prachtige gebouwen van de beroemde architect Calatrava te bewonderen.

Onderkomens: we overnachten in het dorp in verschillende appartementen in dezelfde straat, hoog op de berg bij het kasteel. Gebruik van een 2p-appartement door één persoon behoort tot de mogelijkheden. Ontbijt en de hoofdmaaltijd (middageten) vinden gezamenlijk plaats in een naburig restaurant. Elk appartement beschikt over een keuken. In Spanje is het middageten rond twee uur de belangrijkste maaltijd, daarna is het tijd voor de siësta. U kunt voor het avondmaal uit eten gaan, rond borreltijd van tapas genieten of zelf boodschappen doen. Om 19.30 zijn er vaak concerten en pas ‘s avonds laat dineren is voor Nederlanders meestal niet zo prettig.

Concerten: het concertprogramma voor mei 2023 wordt medio december 2022 bekend gemaakt. Inmiddels is bekend dat ons eigen Nederlands Blazers Ensemble ook mee zal doen. De meeste concerten vinden plaats om 11.00 of 12.00 uur en ‘s avonds om 19.30 of 20.00 uur. Er is een concert bij zonsopgang om 7.30 uur, gevolgd door een uitgebreid ontbijtbuffet in de openlucht, en een concert waarbij u al wandelend in de bergen verschillende musici tegenkomt. Hier is om een idee te krijgen het programma van mei 2022. Het hele concertprogramma is bij de prijs inbegrepen.

concert Musica en Segura

Wandelen en uitstapjes: als er deelnemers willen wandelen kan een bergtocht in het Natuurreservaat met een gids worden georganiseerd. Er zijn ook routes uitgezet voor wie zelfstandig wil wandelen. Het berggebied is beeldschoon en mei is een fantastische tijd. Misschien ziet u wel steenbokken. Uitstapjes met onze bus naar andere mooie dorpen, meren, bergen in de buurt behoren ook tot de mogelijkheden.

Prijs: vermoedelijk rond de € 1500,00 (onder voorbehoud van prijsverhogingen van de vlucht). Inbegrepen: retourvlucht, busvervoer van en naar het vliegveld van Valencia, overnachtingen in appartementen met keuken, ontbijt in restaurant of hotel, middagmaal in restaurant, alle concerten. Niet inbegrepen: toeslag 1p-gebruik van een 2p appartement, avondmaaltijd, drank, uitgaven van persoonlijke aard, kosten van een gids bij bergtochten of uitstapjes per bus of taxi in de buurt.

Vlucht: binnenkort wordt er een retourvlucht Rotterdam-Valencia gekozen, afhankelijk van de prettigste vliegtijden.

Begeleiding: drs. Karina van der Meer.

Hier vindt u meer informatie over Segura de la Sierra. Het dorp staat officieel op de lijst van ‘de mooiste dorpjes van Spanje’. Deze site geeft ook informatie over geschiedenis en de omgeving.

Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 20.

Neem contact op met Karina van der Meer als u belangstelling heeft, dan kunnen we u vrijblijvend op de hoogte houden. T 06 1074 7739.