Muziekfestival in Andalusië mei 2023 met klassieke muziek

Segura DE La Sierra, Jaen, Spanje
Segura de la Sierra

Voor de verandering gaan we in 2023 niet naar Italië, maar naar Spanje. Er vindt daar namelijk eind mei een bijzonder muziekfestival plaats in een van de mooiste bergdorpen van Andalusië, Segura de la Sierra. Er worden zes dagen lang meerdere concerten per dag gegeven, in het dorp of in de buurt. Voornamelijk klassieke muziek, van renaissance tot hedendaags, maar ook flamenco, Spaanse zarzuela (opera) of mengvormen van diverse stijlen. De organisator is Daniel Broncano, artistiek directeur van het Orquestra de Córdoba. Het dorp ligt op ruim 1200 m hoogte, met schitterend uitzicht over de bergen.

Datum: van maandag 22 mei t/m dinsdag 30 mei 2023. Het muziekfestival zelf vindt plaats van dinsdag 23 t/m zondag 28 mei. Zo hebben we nog wat tijd om een mooie stad te bezoeken

Appartementen: we overnachten in het dorp in verschillende appartementen in dezelfde straat, hoog bij het fort. Een 2p-appartement voor één persoon behoort tot de mogelijkheden. Ontbijt en de hoofdmaaltijd (middageten) vinden gezamenlijk plaats in een naburig restaurant. Elk appartement beschikt over een keuken. U kunt voor het avondmaal uit eten gaan, rond borreltijd van tapa’s genieten of zelf boodschappen doen. In Spanje is het middageten rond twee uur de belangrijkste maaltijd, daarna is het tijd voor een siësta. Om 19.30 zijn er vaak concerten en pas ‘s avonds laat dineren vinden Nederlanders over het algemeen niet prettig.

Concerten: het concertprogramma voor mei 2023 wordt medio december 2022 bekend gemaakt. De meeste concerten vinden plaats om 11.00 of 12.00 uur en ‘s avonds om 19.30 of 20.00 uur. Er is een concert bij zonsopgang om 7.30 uur, gevolgd door een uitgebreid ontbijtbuffet in de openlucht, en een concert waarbij u al wandelend in de bergen verschillende musici tegenkomt. Hier is om een idee te krijgen het programma van mei 2022. Het hele concertprogramma is bij de prijs inbegrepen.

Música en Segura vuelve en mayo de 2022 | Casa rural en Jaén | Cortijo la  Julia | Cazorla, Segura y Las Villas
Concert Musica en Segura

Wandelen en uitstapjes: als er geen concerten zijn en er deelnemers willen wandelen kan een bergtocht in het Natuurreservaat van een paar uur met een gids worden georganiseerd. Er zijn ook routes uitgezet voor wie zelfstandig wil wandelen. Het berggebied is beeldschoon en mei is een fantastische tijd. Misschien ziet u wel steenbokken. Over uitstapjes met onze bus naar andere mooie dorpen, meren, bergen in de buurt ontvangt u t.z.t. nadere informatie.

Prijs: wordt later bekend gemaakt. Inbegrepen: vlucht, busvervoer met eigen bus van en naar het vliegveld en ter plekke, overnachtingen in appartementen met keuken, ontbijt in naburig restaurant of hotel, middagmaal in restaurant, alle concerten. Niet inbegrepen: toeslag 1p gebruik van een 2p appartement, avondmaaltijd, drank, uitgaven van persoonlijke aard, kosten van een gids bij bergtochten of uitstapjes in de buurt.

Vlucht: zodra de zomerprogramma’s van Transavia en KLM bekend zijn wordt er een vlucht naar Madrid, Malaga of Valencia gekozen, afhankelijk van de meest prettige tijden.

Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 20.

Begeleiding: Drs. Karina van der Meer

Hier vindt u meer informatie over Segura de la Sierra. Het staat officieel op de lijst van ‘de mooiste dorpjes van Spanje’. Deze site geeft ook informatie over geschiedenis en de omgeving.

Neem contact op met Karina van der Meer als u belangstelling heeft, dan kunnen we u vrijblijvend op de hoogte houden. T 06 1074 7739.