Muziekfestival in Andalusië mei/juni 2024

Segura DE La Sierra, Jaen, Spanje
Segura de la Sierra

Wandelenitalie is gevestigd in Leiden en organiseert al meer dan 15 jaar wandel- en kunstreizen in Italië. In 2023 hebben we voor de verandering een achtdaagse reis naar een muziekfestival in Spanje georganiseerd. Het was een groot succes, dus we gaan het herhalen. In 2024 vindt daar eind mei/begin juni weer een bijzonder festival plaats met voornamelijk klassieke muziek, in een van de officieel mooiste bergdorpen van Andalusië, Segura de la Sierra. Er worden in totaal circa 14 concerten gegeven, in het dorp zelf of in de buurt. Segura de la Sierra ligt op ruim 1200 m hoogte, met schitterend uitzicht over de bergen. NB: er zijn veel steile trappen, goed ter been zijn is noodzakelijk.

Hier vind je meer informatie over Segura de la Sierra. Het dorp staat officieel op de lijst van ‘de mooiste dorpjes van Spanje’. Deze site geeft ook informatie over geschiedenis en de omgeving.

Neem contact op met Karina van der Meer als je belangstelling hebt voor deze reis, dan kan je op de hoogte worden gehouden. Het is aan te raden bijtijds een optie te nemen, aangezien het kleine dorp een beperkt aantal onderkomens heeft die tijdens de muziekfestivals snel volgeboekt zijn.

Datum: het muziekfestival zelf vindt plaats van woensdag 29 mei t/m zondag 2 juni 2024, de reis is van maandag 27 mei t/m maandag 3 juni 2024. Het muziekprogramma wordt in december 2023bekend gemaakt.

Lees hier wat deelnemers in 2023 zeggen:

Prachtige reis, eersteklas muziek en een prachtige omgeving om te wandelen. Mooi gevarieerd klassiek muziekprogramma, zowel Spaans als semi-klassiek. Goed georganiseerd, fijne betrokken reisleidster. Kortom, een geweldige ervaring!  Ik heb enorm genoten en kan het iedereen aanraden die van wandelen en muziek houdt en graag verwend wil worden! Emmy Bergsma

De wandel- en muziekreis in het schitterende Spaanse dorpje Segura de la Sierra overtrof mijn stoutste verwachtingen! De 10e editie van festival Musica en Segura vond ik één groot muziekfeest. Musici van topniveau gaven uitvoeringen in een kerk en op de meest ondenkbare locaties: op een begraafplaats met het Quartetto di Cremona en de beroemde pianist Kit Armstrong, met passend ingetogen repertoire; het energieke Nederlands Blazers Ensemble in de openlucht na een bergwandeling van een uur; een gitarist in de gewelven van oude Arabische baden. Het late avondconcert met swingende Cubaanse jazzmuziek vond ik een unieke belevenis, evenals de fado-avond op het podium in de Olijfoliefabriek. Ook de praktische kant van de reis vond ik uitstekend geregeld. Kortom, ik verheug mij nu alweer op volgend jaar! Berendina Stockmann

Onderkomens: we overnachten in Segura de la Sierra in verschillende luxe appartementen, op loopafstand van elkaar. Elk appartement beschikt over een zithoek, kookgelegenheid en eigen badkamer. Vaak is er een terras met uitzicht.

Aantal deelnemers: minimum en maximum 6.

Begeleiding: drs. Karina van der Meer.

Prijs: was in 2023 € 1830,00, kan in 2024 worden gewijzigd. Inbegrepen: retourvlucht van Schiphol naar Madrid, vervoer per taxi van het vliegveld van Madrid naar Segura de la Sierra en terug, zeven overnachtingen in luxe appartementen, middageten (de hoofdmaaltijd) in restaurant, volledig concertabonnement, vervoer naar concertlocaties buiten het dorp. Niet inbegrepen: ontbijt, toeslag van circa € 185,00 voor een 2pk bij gebruik door 1 persoon, avondeten (meestal een snack), drank, uitgaven van persoonlijke aard, ev. kosten van een gids bij bergtochten of van eigen taxigebruik. Korting: Je ontvangt € 50,00 korting als je alleen cabinebagage meeneemt. Als

De vluchten of treinreis: worden nader bekend gemaakt. In 2023 zijn we met de Spaanse AirEuropa gegaan, dat is goed bevallen. Uiteraard kunt u op eigen gelegenheid per trein reizen. Het dorp Orcera ligt op 15 minuten per auto van Segura de la Sierra en heeft busverbindingen met steden als Madrid en Granada en meer. In Orcera kunt u worden opgehaald.

seguradelasierra.com - Casa La Piedra
Segura de la Sierra

Maaltijden: de hoofdmaaltijd (middageten) vindt gezamenlijk plaats in een restaurant. In Spanje is het middageten rond twee uur de belangrijkste maaltijd, daarna is het tijd voor de siësta. Je kunt ‘s avonds uit eten gaan of zelf boodschappen doen. Pas erg laat dineren is nu eenmaal de gewoonte in Spanje. Er zijn cafés waar ze snacks serveren, een warme bakker en een kleine supermarkt. Voor het ontbijt in je appartement kun je brood en allerlei lekkers bij de bakker halen, of in een café of hotel ontbijten.

Wandelen: de tweede dag maken we met elkaar een lichte bergwandeling van 2 à 3 uur. Als er deelnemers op een andere dag willen wandelen kan een excursie in het natuurreservaat worden georganiseerd, met een gids. Je hebt bergschoenen en ev. bergstokken nodig. Het gebied is beeldschoon en dit is een fantastische tijd. Je ziet roofvogels en misschien steenbokken.

Uitzichtpunt in de bergen bij Segura de la Sierra

Voorlopig dagprogramma. NB het concertprogramma voor 2024 wordt eind december 2023 bekend gemaakt.

27 mei: aankomst vliegveld Madrid, per taxi naar Segura de la Sierra, ca. 3,5 uur rijden, onderweg stoppen we om iets te eten. Voor wie wil na aankomst een lichte avondmaaltijd.

28 mei: verkenning van het dorpje onder begeleiding van Karina van der Meer. We bezoeken de Arabische baden uit de 11de eeuw, bekijken het enorme Moorse kasteel, zien waar de belangrijkste restaurants en cafés zijn, de warme bakker en de minisupermarkt, de kerk waar vier concerten worden gegeven, de arena voor stierengevechten (al 25 jaar niet meer in gebruik) en diverse uitzichtpunten. De middag is na de maaltijd vrij.

concert Musica en Segura

29 mei: voor wie wil wordt er in de ochtend een lichte wandeling in de bergen georganiseerd, naar een mooi uitzichtpunt. Begeleiding door Karina van der Meer. Middagmaal in ons dorp, concert vermoedelijk in de avond.

30 mei t/m 2 juni: het concertprogramma wordt in december bekend gemaakt. Afhankelijk van de locatie wordt een restaurant voor het middagmaal uitgekozen.

3 juni: Vertrek in de ochtend naar vliegveld Madrid per taxi. Wie nog in Spanje wil blijven kan via Orcera met de bus naar een andere bestemming reizen.