Wandelweek Amalfitaanse kust met Italianen 2019

Dorpje aan de Amalfitaanse kust

Dorpje aan de Amalfitaanse kust

In 2019 bieden we weer een wandelweek langs de Amalfitaanse kust.

De Amalfitaanse kust op het schiereiland van Sorrento behoort tot het Werelderfgoed van UNESCO. Het schiereiland van Sorrento telt vele bergen, met spectaculaire uitzichten op baaien, inhammen, kleine stadjes en dorpen die tegen de bergwanden geplakt lijken. De wandeltochten zijn wat niveau betreft licht tot zwaar, met hoogteverschillen tot maximaal -890. We wisselen lichte en zware tochten regelmatig af. We logeren vermoedelijk in een landhuis in Agerola.
Je kunt alvast foto’s van een vorige reis bekijken op https://www.pixum.nl/mijn-fotos/album/6457048

Data: worden nader bekend gemaakt, vermoedelijk  eind april-begin mei, en september

Prijs: wordt nader bekend gemaakt. Toeslag 1p kamer wordt nader bekend gemaakt.

Inbegrepen: begeleiding door Italiaanse wandel- en cultuurgids, overnachtingen met halfpension inclusief wijn en mineraalwater, in 2p-kamers met badkamer, toeristenbelasting, dagelijkse picknick.

Niet inbegrepen: retourvlucht naar Napels, vervoer naar en van Agerola, OV-vervoer en ev. veerboten ter plaatse, toegangen tot musea, kerken, opgravingen e.d., drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.

Vlucht: deze organiseer je zelf, bij voorkeur rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol naar Napels met Transavia.

Meer informatie en/of opgave bij Karina van der Meer. T 071 5125 343 of 06 1074 7739.

Meenemen: stevige hoge bergschoenen, bergstokken, dagrugzak, licht windjack, regencape, vliestrui of -vest, waterflessen, zwemkleding en handdoeken. NB aangezien er steile wandelingen bij zijn en soms lange trappen is het noodzakelijk om hoge bergschoenen mee te nemen om de enkels stevigheid te geven. Gewone wandelschoenen die je in Nederland gebruikt voldoen niet. We bevelen bergstokken aan omdat de ervaring leert dat het afdalen erg belastend is voor de knieën.

Voorlopig dagprogramma

Dag 1: Vlucht naar Napels. Aankomst in Agerola, diner, korte wandeling vanaf een panoramisch terras met uitzicht op de kust. Je hoort bijtijds hoe je in Agerola komt.

Dag 2: Wandeltocht naar Amalfi

Wandeling door de vallei van de oude ijzerfabrieken. Route: S. Lazzaro di Agerola (667 m.) – Monte Musillo (850 m.) – Riserva Valle Ferriere (310 m.) – Amalfi. Niveau gemiddeld tot zwaar, niveauverschil + 250 en – 890. Tijdsduur circa 5,30 uur. Een gevarieerde wandeling, waarbij u langs indrukwekkende ruïnes van ijzer- en papierfabrieken komt. Het pad eindigt bij het bovenste gedeelte van Amalfi. Deze stad heeft een Dom in Arabisch-Siciliaanse stijl met een prachtige façade. Hij is gebouwd in de zesde eeuw als vroegchristelijke kerk, vervolgens werd er verder aan gebouwd in verschillende bouwstijlen en perioden. Amalfi was in de middeleeuwen een van de machtige zeesteden met grote vloten, net als Genua, Pisa en Venetië.

Dag 3: Wandeltocht naar Positano

Wandeling over het beroemde Pad der Goden, het Sentiero degli Dei, met prachtige uitzichten over de geaccidenteerde kust. Niveau gemiddeld, niveauverschil -650. Tijdsduur circa 5 uur. Om een groot aantal trappetjes bergafwaarts te vermijden kunnen we in Nocelle een bus naar Positano nemen. Route: Bomerano (640 m.) – Nocelle (420 m.) – Montepertuso (340 m.) – Positano. We bezoeken het historische centrum van Positano. Terug met de veerboot van Positano naar Amalfi en met de OV-bus weer naar Agerola.

In de avond danslessen op volksmuziek onder de bezielende leiding van onze Italiaanse gids.

Dag 4: Wandeltocht naar Fiordo di Furore en bezoek aan het strand.

Niveau licht tot gemiddeld, niveauverschil -650. Tijdsduur circa 3 uur. Route: S. Lazzaro di Agerola (667 m.) – Fiordo di Furore (000).
Een gevarieerde wandeling over het historische pad Via Maestra dei Lattari (lattari=veeboeren), door een begroeide kloof naar het strand van het fjord. Hier kunnen we desgewenst zwemmen.

Dag 5: Wandeltocht naar Ravello

Niveau gemiddeld – hoogteverschil + 360 en – 784m. Tijdsduur circa 5,30 uur.

Agerola – hoge deel van het dorp (704m) – Top van de Riserva Valle delle Ferriere (1064 m) – Kerk Santa Maria dei Monti (1039 m ) – dorp S. Caterina, deelgemeente van Ravello (466m) – Ravello (280 m). Bezoek aan Ravello. Deze stad is zeer de moeite waard. De Villa Rufolo uit 1270 heeft een prachtig aangelegde tuin die we kunnen bezoeken. Hier werd Richard Wagner in 1880 geïnspireerd voor de opera Parsifal.

Dag 6: Wandeltocht over het schiereiland van Sorrento

Niveau licht, niveauverschil -350. Tijdsduur circa 4 uur.

We wandelen van Nerano naar Punta Campanella, we bezoeken het historische centrum van Sorrento. Langs de hele route is er een schitterend uitzicht op de baaien onder ons.

Dag7: Bezoek aan het eiland Capri

Wie heeft er nog nooit van dit eiland gehoord? We blijven vandaag op Capri, waar we met de veerboot vanaf Amalfi naartoe varen. We bezoeken de mooiste plekken, als de Villa van Tiberias, l’Arco Naturale, een natuurlijke boog die maar liefst 20 meter hoog en 12 meter breed is en de Faraglioni. Deze drie rotsformaties steken torenhoog op uit de zee, net buiten de kust van het eiland. Vanavond gaan we verder met de danslessen op volksmuziek.

Dag 8: Terugvlucht vanaf Napels

Als de tijd het toelaat bezoeken we opgravingen van Pompeï of Herculaneum.