Wandelweek Amalfitaanse kust met Italianen

Dorpje aan de Amalfitaanse kust

Dorpje aan de Amalfitaanse kust

De Amalfitaanse kust op het schiereiland van Sorrento behoort tot het Werelderfgoed van UNESCO. Het schiereiland van Sorrento telt vele bergen, met spectaculaire uitzichten op baaien, inhammen, kleine stadjes en dorpen die tegen de bergwanden geplakt lijken. De wandeltochten zijn wat niveau betreft licht tot zwaar, met hoogteverschillen tot maximaal -890. We wisselen lichte en zware tochten regelmatig af. We logeren in een gezellig hotel midden in Agerola. NB een goede conditie en ervaring met wandelen in de bergen zijn vereist.
Je kun hier foto’s van een vorige reis bekijken.

Datum: van zaterdag 23 t/m zaterdag 30 mei 2020.

Gidsen: Giancarlo Priante van de GET, in samenwerking met zijn vrouw Maria Pia, die Engels spreekt.

Prijs: € 780,00. Toeslag 1p kamer € 160,00

Inbegrepen: begeleiding door Italiaanse wandel- en cultuurgids, lokaal vervoer, zeven overnachtingen in kamer met badkamer, ontbijt, lunchpakketten, diner inclusief wijn en mineraalwater en desgewenst een likeurtje. Alle maaltijden worden met lokale producten bereid.

Niet inbegrepen: toeristenbelasting van € 1,50 per dag (gratis voor ouder dan 75), retourvlucht naar Napels, vervoer per OV naar en van Agerola, lokaal OV op het schiereiland, toegangen tot musea, kerken, opgravingen e.d., boottochten en veerboten, eventuele pizza op de laatste dag, feestavond met lokale muzikanten, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.

Vluchten: deze organiseer je zelf, er zijn rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Napels met Transavia. Zie internet voor goedkope tickets met overstap.

Meer informatie en/of opgave bij Karina van der Meer. T 071 5125 343 of 06 1074 7739.

Meenemen: stevige hoge bergschoenen, bergstokken, dagrugzak, licht windjack, regencape, vliestrui of -vest, waterflessen, zwemkleding en handdoek. NB aangezien er steile wandelingen bij zijn en soms veel trappen is het noodzakelijk hoge bergschoenen mee te nemen om de enkels stevigheid te geven. Gewone wandelschoenen die je in Nederland gebruikt voldoen niet. We bevelen bergstokken aan omdat de ervaring leert dat het afdalen erg belastend is voor de knieën. Een goede conditie en ervaring met wandelen in de bergen zijn vereist.

VOORLOPIG DAGPROGRAMMA

Dag 1: Vlucht naar Napels. Als de tijd het toelaat wordt er een excursie naar Pompei georganiseerd. Aankomst in Agerola, diner, korte wandeling vanaf een panoramisch terras met uitzicht op de kust en de Monti Lattari. Je hoort bijtijds hoe je in Agerola komt.

Dag 2: wandeltocht naar Amalfi door de vallei van de oude ijzerfabrieken. Route: S. Lazzaro di Agerola (667 m.) – Monte Musillo (850 m.) – Riserva Valle Ferriere (310 m.) – Amalfi. Niveau gemiddeld tot zwaar, niveauverschil + 250 en – 890. Tijdsduur circa 5,30 uur. Een gevarieerde wandeling, waarbij je langs indrukwekkende ruïnes van ijzer- en papierfabrieken komt. Het pad eindigt bij het bovenste gedeelte van Amalfi. Deze stad heeft een Dom in Arabisch-Siciliaanse stijl met een prachtige façade. Hij is gebouwd in de zesde eeuw als vroegchristelijke kerk, vervolgens werd er verder aan gebouwd in verschillende bouwstijlen en perioden. Amalfi was in de middeleeuwen een van de machtige zeesteden met grote vloten, net als Genua, Pisa en Venetië. Je gaat terug naar Agerola met de bus.

Dag 3: wandeltocht over het schiereiland van Sorrento. In de ochtend gaan we met een bus naar Termini. We wandelen over de Monte San Costanzo naar Nerano en Baia di Ieranto. Onderweg is er tijd om te zwemmen. Langs de route is er een schitterend uitzicht op de baaien onder ons. Tijdsduur: 5 uur, niveau licht,  niveauverschil +160, -650 en +150.. In Nerano nemen we de bus naar Sorrento om het historische centrum te bezoeken.

Dag 4: de Monti Lattari. We maken we een wandeltocht langs de koeienpaden van de Alta Via dei Monti Lattari (lattari=veeboeren), gelegen tussen Agerola en Ravello.  Kort bezoek aan Ravello. Deze stad is zeer de moeite waard. De Villa Rufolo uit 1270 heeft een prachtig aangelegde tuin die we kunnen bezoeken. Hier werd Richard Wagner in 1880 geïnspireerd voor de opera Parsifal. We wandelen naar beneden over het Citroenenpad tot aan Minori, waar gezwommen kan worden. Tijdsduur 5,5 uur, niveau gemiddeld tot zwaar, niveauverschil +160 en -800. We gaan terug naar Agerola met de bus.

Dag 5: Capri. Dit beroemde eiland mag niet missen in ons programma. We gaan erheen met de veerboot vanaf Amalfi. We bezoeken al wandelend Monte Tiberio, de Arco Naturale en de Faraglioni. Tijdsduur 5 uur, niveau licht, nauwelijks niveauverschil. In de middag gaan we per veerboot terug naar Amalfi en met de bus weer naar Agerola.

Dag 6: wandeltocht van Colonia Montana naar Fiordo di Furore. We gaan met de bus naar San Lazzaro (667 m.) en bekijken de panoramische Colonia Montana. Het wordt een rondwandeling Agerola-Fiordo di Furore (000)-Agerola. Er is tijd om te zwemmen. Tijdsduur 4,5 uur. Niveau gemiddeld, niveauverschil -650. We gaan terug naar Agerola met de bus.

Dag 7: wandeling over het beroemde Pad der Goden van Agerola naar Positano, het Sentiero degli Dei, met prachtige uitzichten over de geaccidenteerde kust. Niveau gemiddeld, niveauverschil -620. Tijdsduur circa 4,5 uur. Na bezoek aan Positano kunnen we terug met de veerboot naar Amalfi en met de OV-bus weer naar Agerola. Vanavond hebben we een feest met volksmuziek, je kunt de pizzica en de tarantella leren dansen.

Dag 8: met het OV terug naar Napels. Als er tijd is kunnen er hoogtepunten in Napels worden bezocht en sluiten we de reis af met een pizza in een beroemde pizzeria in het historische centrum.

De tijdsduur van de wandelingen is bij benadering aangegeven en inclusief pauzes.

Uiteraard wordt een individuele verlenging in Napels aangeraden.

Meer informatie en opgave bij Karina van der Meer. T 071 5125 343 of 06 1074 7739.

Amalfi