Wandelweek Amalfitaanse kust met Italianen


Dorpje aan de Amalfitaanse kust

Dorpje aan de Amalfitaanse kust

De Amalfitaanse kust op het schiereiland van Sorrento behoort tot het Werelderfgoed van UNESCO. Het schiereiland van Sorrento telt vele bergen, met spectaculaire uitzichten op baaien, inhammen, kleine stadjes en dorpen die tegen de bergwanden geplakt lijken. De wandeltochten zijn wat niveau betreft licht tot zwaar, met hoogteverschillen tot maximaal -890. We wisselen lichte en zware tochten regelmatig af. We logeren in een gezellig hotel midden in Agerola.
Je kun hier foto’s van een vorige reis bekijken.

Datum: van zaterdag 4 t/m zaterdag 11 mei 2019. In 2020 bieden we deze reis opnieuw aan, de datum wordt later bekend gemaakt.

Gidsen: Giancarlo Priante van de GET, in samenwerking met zijn vrouw Maria Pia, die Engels spreekt.

Prijs: € 650,00. Toeslag 1p kamer € 130,00.

Inbegrepen: begeleiding door Italiaanse wandel- en cultuurgids, lokaal vervoer, overnachtingen met ontbijt en diner, inclusief wijn en mineraalwater,lunchpakketten kamers met badkamer. De diners en de lunchpakketten worden met lokale producten bereid.

Niet inbegrepen: retourvlucht naar Napels, vervoer per OV naar en van Agerola, per OV, toegangen tot musea, kerken, opgravingen e.d., boottochten, toeristenbelasting (€ 2,00 per dag), feestavond met lokale musici, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.

Vluchten: deze organiseer je zelf, er zijn rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Napels met Transavia en Easyjet.

Meer informatie en/of opgave bij Karina van der Meer. T 071 5125 343 of 06 1074 7739.

Meenemen: stevige hoge bergschoenen, bergstokken, dagrugzak, licht windjack, regencape, vliestrui of -vest, waterflessen, zwemkleding en handdoeken. NB aangezien er steile wandelingen bij zijn en soms lange trappen is het noodzakelijk om hoge bergschoenen mee te nemen om de enkels stevigheid te geven. Gewone wandelschoenen die je in Nederland gebruikt voldoen niet. We bevelen bergstokken aan omdat de ervaring leert dat het afdalen erg belastend is voor de knieën.

Er zijn bijna dagelijks twee mogelijkheden, een lichte en een wat zwaardere wandeling.

DAGPROGRAMMA

Dag 1: Vlucht naar Napels. Als de tijd het toelaat wordt er een excursie naar de Vesuvius of de opgravingen van Herculaneum georganiseerd. Aankomst in Agerola, diner, korte wandeling vanaf een panoramisch terras met uitzicht op de kust en de Monti Lattari. Je hoort bijtijds hoe je in Agerola komt.

Dag 2: Wandeltocht naar Amalfi. Mogelijkheid 1: wandeling door de vallei van de oude ijzerfabrieken. Route: S. Lazzaro di Agerola (667 m.) – Monte Musillo (850 m.) – Riserva Valle Ferriere (310 m.) – Amalfi. Niveau gemiddeld tot zwaar, niveauverschil + 250 en – 890. Tijdsduur circa 5,30 uur. Een gevarieerde wandeling, waarbij u langs indrukwekkende ruïnes van ijzer- en papierfabrieken komt. Het pad eindigt bij het bovenste gedeelte van Amalfi.

Mogelijkheid 2: lichtere wandeling. Je gaat met een bus naar Pontone di Scala waar de wandeling begint. Tijdsduur 4 à 5 uur, niveauverschil + 60 en -310. Aan het eind van de wandeling vinden de twee groepen elkaar bij de watervallen van de rivier de Canneto, waar gezamenlijk wordt gepicknickt.

Na de picknick bezoeken we Amalfi. Deze stad heeft een Dom in Arabisch-Siciliaanse stijl met een prachtige façade. Hij is gebouwd in de zesde eeuw als vroegchristelijke kerk, vervolgens werd er verder aan gebouwd in verschillende bouwstijlen en perioden. Amalfi was in de middeleeuwen een van de machtige zeesteden met grote vloten, net als Genua, Pisa en Venetië.

Dag 3: Mogelijkheid 1: bezoek aan Capri. In de ochtend gaan we met de bus naar Amalfi en vandaar nemen we de veerboot naar Capri. Wie heeft er nog nooit van dit eiland gehoord? We blijven vandaag op Capri om de mooiste plekken te bezoeken , zoals de Villa van Tiberias, l’Arco Naturale, een natuurlijke boog die maar liefst 20 meter hoog en 12 meter breed is en de Faraglioni. Deze drie rotsformaties steken torenhoog op uit de zee, net buiten de kust van het eiland. Niveau: gemiddeld.

Mogelijkheid 2: wandeltocht over het schiereiland van Sorrento. In de ochtend gaan we met een bus naar Nerano. We wandelen naar Punta Campanella. Langs de route is er een schitterend uitzicht op de baaien onder ons. Tijdsduur: 4 uur, niveau gemakkelijk, gering niveauverschil. We maken een tussenstop in Sorrento om het historische centrum te bezoeken.

Dag 4: Mogelijkheid 1: in de ochtend maken we een wandeltocht langs de koeienpaden van de Alta Via dei Monti Lattari (lattari=veeboeren), gelegen tussen Agerola en Ravello. Tijdsduur 5,5 uur, niveau gemiddeld tot zwaar, niveauverschil +160 en -640.

Mogelijkheid 2: we gaan met de bus naar Scala, waar we langs een pad met panoramische uitzichten gaan wandelen. Tijdsduur 4 uur, niveau licht, gering niveauverschil. In de middag ontmoeten we de andere groep weer voor een gezamenlijk bezoek aan Ravello. Deze stad is zeer de moeite waard. De Villa Rufolo uit 1270 heeft een prachtig aangelegde tuin die we kunnen bezoeken. Hier werd Richard Wagner in 1880 geïnspireerd voor de opera Parsifal.

Dag 5: Mogelijkheid 1: Er wordt er een dagtocht naar de prachtige stad Napels georganiseerd. We bezoeken een ondergronds gedeelte van de stad, Napoli sotterranea, het kasteel Castel dell’Ovo, de wereldberoemde Cristo Velato in de Cappella di San Severo en nog vele andere hoogtepunten. We lunchen uiteraard met een typisch Napolitaanse pizza in het historische centrum.

Mogelijkheid 2: wandeltocht naar Fiordo di Furore. Niveau licht tot gemiddeld, niveauverschil -650. Tijdsduur circa 3 uur. Route: S. Lazzaro di Agerola (667 m.) – Fiordo di Furore (000). Desgewenst maken we een tussenstop in Furore bij een lokale wijnproeverij. De wijnen van de Amalfitaanse kust zijn zeer de moeite van het proeven waard.

Dag 6: Wandeling over het beroemde Pad der Goden, het Sentiero degli Dei, met prachtige uitzichten over de geaccidenteerde kust. Route van Agerola naar het schitterend gelegen Positano. Niveau gemiddeld, niveauverschil -620. Tijdsduur circa 4,5 uur. Na bezoek aan Positano kunnen we terug met de veerboot naar Amalfi en met de OV-bus weer naar Agerola. Vanavond hebben we een feest met volksmuziek, je kunt de pizzica en de tarantella leren dansen.

Dag 7: Met het OV terug naar Napels.

De tijdsduur van de wandelingen is bij benadering aangegeven en inclusief pauzes.

Uiteraard wordt een individuele verlenging in Napels zeer aangeraden.

Meer informatie en opgave bij Karina van der Meer. T 071 5125 343 of 06 1074 7739.