Wandelweek Campanië met Italianen

 Deze reis is gegarandeerd.

Een wandelweek met Italianen is een bijzondere manier om je Italiaans op te halen in een schitterende omgeving.

Je wandelt in de Apennijnen tot circa 2000m. van het uitgestrekte Unesco-park Cilento e Vallo di Diano en langs de kust. Dit nationale park ligt in Campanië, circa 200 km ten zuiden van Napels. Je loopt door groene bossen, langs rotspartijen, rivieren en de prachtig geaccidenteerde kust met azuurblauwe baaien waar je kunt zwemmen. Er zijn culturele excursies en in mei bloeien er honderden wilde orchideeën in de Valle delle orchidee. Je logeert in een landhuis in Cilento op ca. 700m en in een hotel aan de kust. De Italiaanse wandelgids kent paden waar je anders niet zou komen.

Amalfitaanse_kust

Kust van Cilento

Je gaat op eigen gelegenheid naar Napels, bijvoorbeeld met Transavia of Easyjet. Vervolgens ga je met de trein naar Salerno, waar je met de Italiaanse groep in een privébusje rond 12 uur naar Cilento kunt rijden (gedeelde kosten). Als dat te vroeg is kun je op eigen gelegenheid met de trein+snelbus naar Cilento gaan, waar je wordt afgehaald. Hierover ontvang je informatie. Hier is een fotoalbum en nog een fotoalbum van enthousiaste deelnemers aan Wandelen met Italianen.

wandelingnaarstrandje

Gidsen: Giancarlo Priante van de GET, in samenwerking met zijn vrouw Maria Pia, die Engels spreekt.

Aantal deelnemers: 20 Italianen, 1 Nederlandse.

Datum: van zaterdag 11 t/m zaterdag 18 mei 2019. Is geweest, in 2020 komt er weer een.

Prijs: € 710,00, exclusief de vlucht. Toeslag eenpersoonskamer € 160,00.

Inbegrepen: wandeltochten onder leiding van een erkende wandel- en cultuurgids, overnachtingen in landhuizen met ontbijt, lunchpakketten, avondmaaltijden incl. huiswijn, mineraalwater en een likeurtje, lokaal vervoer per minibus, dansavond met volksmuziek. De lunchpakketten en avondmaaltijden worden met typisch lokale gerechten bereid.

Niet inbegrepen: retourvlucht Napels, transfer naar Cilento per OV, toegangen musea en opgravingen, drankjes, boottochten langs de kust (ca. € 15,00 per keer) en persoonlijke uitgaven. Prijswijzigingen voorbehouden. Transavia en Easyjet verzorgen rechtstreekse vluchten naar Napels.

De reis is gemakkelijk uit te breiden met bijvoorbeeld een bezoek aan Napels, Pompeï en Herculaneum, een extra weekje aan de prachtige kust van Cilento, een cursus Italiaans.

Meer informatie bij Karina van der Meer. T 071 5125 343 of 06 1074 7739.

wandelen4DAGPROGRAMMA

Dag 1: Je komt met het OV (snelbus of trein en snelbus vanaf het centraal station in Napels) in Padula, waar je bij het busstation wordt opgehaald. Namiddag of avond: toelichting op het programma en het Nationale Park.

Dag 2: Wandeling door de wereldberoemde orchideeënvallei waar in mei 45 soorten wilde orchideeën langs en op de hellingen bloeien.  Laat je verbazen door de aapjesorchis en de bijenorchis. Niveau: licht, niveauverschil + / – 130m, tijdsduur circa 4 uur. Na een picknick in de bergen kun je het enorme kartuizer klooster, de Certosa di San Lorenzo in Padula bezoeken. Het is nu een museum, in WO2 heeft het ook als gevangenis gediend.

Aapjesorchis

Aapjesorchis

Dag 3: Je wandelt over de weilanden, door de bossen en langs de puntige rotsen van de Monti Alburni en de Cervati, karstgebergte. Vanaf een astronomisch observatorium (1060 m) wandel je door beukenbossen en vlaktes vol bloemen naar de rotspunt Figliolo (het ‘zoontje’), met uitzicht over de hele vallei. Niveau licht, tijdsduur circa 4 uur, hoogteverschil + /-150 m, met enig stijgen en dalen. Niveau licht. In de middag eventueel bezoek aan de druipsteengrotten van Pertosa of aan het historische centrum van Teggiano, met prachtige kerken en een museum met religieuze kunst dat zeer de moeite waard is.

Dag 4:  Wandeling naar de doline (waterverdwijnpunt) van Vallivona (1140 m), de bron van de rivier Bussento (900 m), en de Vallone dell’inferno (550 m). In deze omgeving verbazen we ons over de steile wanden, de bijzondere plantengroei, de vele kikkervisjes en de waterval. Tijdsduur ca. 6 uur. Hoogteverschil circa +/-680 m. Niveau zwaar, met stijgen en dalen. Een alternatief is een kortere wandeling naar de bron door de WWF oase van de rivier Bussento. Hoogteverschil -68, tijdsduur 5,30 uur.

Dag 5:Camerota.grot Er zijn twee mogelijkheden. 1: een vrij zware beklimming van de vrij kale en stenige Monte Bulgheria, met aansluitend een bezoek aan de archeologische opgravingen van Roccagloriosa. Niveau gemiddeld, hoogteverschil +/- 710m, tijdsduur 6,30 uur 2: een lichte wandeling naar Capo Palinuro aan de kust en aansluitend een bezoek aan de Griekse archeologische opgravingen van Velia.

Dag 6: Wandeling langs de kust, de Costa degli Infreschi (kust van het koele water), van Masseta-Ciolandrea naar het strand van Marcellino, waar gezwommen kan worden. Gedeeltelijk is dit een zeer steile en stenige afdaling.  Niveau gemiddeld (deels zwaar), niveauverschil -520m, tijdsduur 3 uur. Je hoeft niet terug te klimmen, in de middag is er een boottocht langs de kust, waar de bergen en rotsen steil in de zee aflopen en mooie grotten bezocht kunnen worden. We eindigen in de haven van Scario. In de avond krijgen we les in volksdansen van Giancarlo.

Dag 7: In de ochtend is er een wandeling langs de kust, van Marina di Camerota naar Porto Infreschi, met een stop op het strand van Cala Bianca (in 2013 benoemd als mooiste strand van Italië) om te zwemmen. Mooie wandeling over smalle paden met uitzicht op de kust tussen de geurige mediterrane maquis. Hoogteverschil +130 met stijgen en dalen, niveau licht, tijdsduur ca. 3 uur. De terugweg naar de haven van Marina di Camerota  gaat weer per boot. In de avond leert u lokale dansen als de Tarantella en de verleidingsdans de Pizzica.

Dag 8: Je wordt naar het station van Sapri (aan de kust) gebracht voor je terugreis per trein naar het station van Napels, hij doet er ongeveer twee uur over. Daar kun je weer met de zogeheten Alibus naar het vliegveld, die doet er een kwartier over.

NB: De volgorde en inhoud van de dagactiviteiten kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn, afhankelijk van het weer en andere omstandigheden. De aangegeven tijdsduur is inclusief pauzes.

Meer informatie bij Karina van der Meer. T 071 5125 343 of 06 1074 7739.