Kunstreis Abruzzo september 2019

NB Bij de kunstreizen wordt er niet tot nauwelijks in de natuur gewandeld. Af en toe is er een facultatieve korte wandeling.

Middeleeuws dorpje

Middeleeuwse Scanno

De regio Abruzzo is een ruig en bergachtig gebied in Zuid-Italië, vol middeleeuwse dorpen zoals Scanno, waar Escher inspiratie vond. Er zijn drie nationale parken.  De natuur is bijzonder boeiend, we vinden er de hoogste berg van de Apennijnen in de Gran Sasso, heldere meertjes en een aantrekkelijke kuststrook. Er lopen nog bruine beren en wolven in de bergen rond, maar die laten zich niet snel zien. Wat redelijk onbekend is dat er bijzonder veel kunst te zien is, Abruzzo is een groot open luchtmuseum. We zullen ons dus concentreren op fresco’s in (grot)kerken, abdijen, necropolissen, archeologische musea en Romeinse opgravingen. Wie weet wonen we nog een concert bij in het amfitheater van Alba Fucens,  een Romeinse stad op de helling van de Monte Velino. En passant genieten we volop van de mooie natuur. We logeren in een prettig en centraal gelegen hotel in het boeiende stadje Sulmona. Abruzzo staat bekend om het verrukkelijk eten, zoals gerechten met truffel, everzwijn, geitenvlees, heerlijke kaassoorten.

Karina van der Meer begeleidt de reis en Ernest Kurpershoek neemt weer het kunsthistorische gedeelte voor zijn rekening.

Vlucht: wordt nader bekend gemaakt.

Prijs: wordt nader bekend gemaakt. Inbegrepen: vlucht inclusief ruimbagage, transfers vliegveld, overnachtingen met ontbijt in een of meer uitstekende hotels, alle diners, entreegelden tot musea en opgravingen, vervoer per minibus met chauffeur, excursies o.l.v. drs. Ernest Kurpershoek. Niet inbegrepen: lunches, drank, uitgaven van persoonlijke aard en fooien. De toeslag voor een eenpersoonskamer wordt nader bekend gemaakt.

San Pellegrino in Bominaco

San Pellegrino in Bominaco

Datum: vermoedelijk van zondag 1 t/m zondag 8 september 2019.

Begeleiding: drs. Karina van der Meer.

Docent en gids: drs. Ernest Kurpershoek.

Minimum aantal deelnemers 10, maximum 22.  Neemt u contact op met Karina van der Meer als u belangstelling heeft voor deze kunstreis of reizen in de toekomst.

Meer informatie: Karina van der Meer. Tel. 071-5125 343 of 06 1074 7739.

Dagprogramma (wordt nader bekend gemaakt)

Gids: Ingrid Paardekooper, Abruzzo, het groene hart van Italië, ISBN 9789492500137, Edicola, mei 2017